Etiketter

, , , , , , ,

Tycker du om salta chips men söker en lite nyttigare variant, då rekommenderar jag dessa chips av svartkål. Snabba, enkla och goda, passar bra som snacks till ett glas vin, till en grillad köttbit eller som tillbehör till ostbrickan.

Svartkål chips med salt

Svartkål chips med salt

Krydda efter tycke och smak, kanske med chili, ingefära eller bara salt?

Svartkåls chips
1 påse färsk svartkål
1 msk olivolja
salt (eller annan krydda)

Skölj svartkålen
Skär bort stjälken
Värm ugnen till 225grader varmluft
Lägg kålen i en bunke, häll på olivolja och kryddor
Massera kålen, så oljan täcker allt och kålen blir lite mjuk
Sprid ut kålen på en pappersklädd plåt
Rosta svartkålen ca 10 min i ugnen, håll koll så de inte bränns.

Ta ut och låt svalna lite, salta ev mer om det behövs
Servera !

Byt ut svartkål mot grönkål för variation.