Etiketter

, , , , , ,

Har ni precis som vi några klassiker som alltid funkar och som blir middag när orken, tiden eller inspirationen tryter? En sådan klassiker för oss är kassler med ananas och curry. Det funkar alltid och matlagningen är okomplicerad.

Denna vecka fiskade vi fram kasslern ur gömmorna, det var länge sedan vi åt det och kalasade på en tallrik barndomsminnen på balkongen.

Kassler med ananas, curry och ramslök

Sofies Kassler med Ananas och Curry – 3 port
500gr kassler
½ färsk ananas
2 msk curry
ramslök (ca 5 blad)
½ tsk mald ingefära
2 dl laktosfri matgrädde eller Alpro kokosgrädde
½ dl vatten
salt, svartpeppar
flytande margarin att steka i
1 tomat
jasminris – kokt i lättsaltat vatten
spenar, ruccola, tomat till servering

Koka riset och låt ånga en stund i kastrullen för att bli perfekt
Skär kassler och ananas i tärningar
Strimla rasmlöken och tärna tomaten
Värm en panna med margarin, fräs curry och ingefära lite
Häll på matgrädden och koka upp
Rör ner kassler, ananas och ramslök
Låt puttra 5-10 min så allt blir varmt
Smaka av med salt och peppar
Rör ner tomaterna och värm snabbt
Servera kasslergrytan med kokt ris, färsk spenat eller ruccola och lite tomat