Etiketter
ananas, bananglass, glass, glutenfritt, ibsfri, laktosfritt, mellanmål, recept, smoothie
Sommarvärmen har slagit till i Stockholm och här kommer två av mina favoriter, bortsätt från glass, att svalka sig med. De kräver lite förberedelse men är väl värt det.
Ananassmoothie – 1 glas
½ ananas
½ dl vatten
½ tsk mald ingefära
Tärna ananasen och frys in
Mixa den frysta ananasen med lite vatten och ingefära
Tillsätt så mycket vatten du önskar,
mer vatten = drickbar smoothie
mindre vatten = sorbet
Bananglass med kanel och jordnötter – 1 portion
1 banan, skivad och fryst
lite färsk banan
1 tsk mald kanel
1 näve salta jordnötter
½ ruta mörk choklad
Skiva och frys bananen, tänk på att lägga påsen plant i frysen, det är omöjligt att mixa en klump
Mixa den frysta bananen med kanel och ev lite vatten, ca 5 min
Det blir en krämig smet, lite som halvsmält glass
Servera i ett glas, toppa med salta jordnötter och riven mörk choklad
Variera bananglassen med kanel, chokladsås, hallon, jordgubbar eller kolasås. Perfekt vardagslyx eller lite nyttigare glass i sommarvärmen.
Jag har alltid skivad banan i frysen, redo för mixern.