Etiketter

, , , , ,

Denna regniga och gråa ”fixahemmaochtvätta”-dag avslutades på bästa sätt med en god middag.

Möra lövbiffs rullader i gräddsås med ris och chornichonger.

Bild

För oss blev detta 2 portioner och 1 matlåda
5 skivor lövbiff
10 skivor prästost
dijonsenap
salt, peppar, torkad timjan
10 tandpetare
2 dl matgrädde
3 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk vinäger
1 tsk glutenfri soja
salt & peppar, torkad timjan
1 msk maizena redning

råris
chornichonger
svartvinbärsgelé

Börja med att värma ugnen till 150grader
Pensla dijonsenap på lövbiffen, salt och peppra
lägg sedan 2 skivor ost på varje lövbiff och krydda med timjan
Vik ihop till små paket och fäst ändarna med tandpetare
Bryn paketen i smör i het panna till de fått fin färg
Lägg paketen i en ugnssäker form allt eftersom de blir färdiga i pannan

När alla paketen är brynta häll grädde, vatten, fond, vinäger och soja i samma panna, vispa ordentligt så alla smaker från lövbiffen kommer med.
Smaka av med salt, peppar och timjan, samt eventuellt mer vinäger och fond. (äter du inte enligt Fodmaps kan 1 msk svartvinbärsgelé ge såsen ett lyft) Jag kommer prova lingonsylt nästa gång.

När såsen smakar bra, red av med maizena till önskad tjocklek och häll sedan såsen över paketen i ugnsformen
Ställ in i ugnen ca 2 timmar.
Kom ihåg att röra i såsen så den inte bränns samt vända på paketen några gånger under tiden.
Jag täckte över formen med aluminiumfolie efter 1 timme för att inte bränna såsen.

Servera med råris och chornichonger, gelé och ev sallad.

Tillagningen i ugnen gör att lövbiffen blir mör och faller isär istället för seg och torr som annars är risken.