Etiketter
Glutenfritt, knäckebröd, knäckepizza, laktosfritt, middag, pizza, recept
För er som inte gillar pizza eller som vi inte kan köpa pizza på kvarterets pizzeria kommer här ett snabbt enkelt och nyttigt alternativ- Knäckepizza
Jag har sett på flera håll pizza med knäckebröd som botten och när det stod varma mackor på lördagens meny var jag tvungen att testa.
Allt som krävs är;
2 skivor gott knäckebörd (jag använde Wasa gluten & laktosfria knäcke)
Stark senap el tomatpuré
god skinka eller kalkon
färsk basilika
torkad oregano, basilika, svartpeppar och chilipulver
god lagrad ost (tex prästost)
Bred senap/tomat på brödet och krydda med oregano och chili
lägg på skinka, färsk basilika och ost
avsluta med svartpeppar och mer oregano
Grädda pizzorna på 225grader mitt i ugnen till osten smält och fått lite färg.
Servera med ruccola!
Det bästa med dessa pizzor är att botten blir krispig och lite extra gräddad av att åka in i ugnen. Jag trodde bröder skulle bli mjukt men så var icke fallet.
Vi kommer definitivt äta detta fler gånger, mycket bättre än de gamla vanliga varma mackorna på rostbröd.