Etiketter

, , , , , ,

En av förra veckans middagar gav riktiga flashbacks till när jag var liten, det serverades Flygande Jacob.
Jag kommer ihåg att vi motvilligt åt denna rätt hemma på grund av den varma bananen men nu måste jag erkänna att rätten skulle inte smaka lika gott utan.

Så här gjorde vi
Kycklingfiléer av valfri sort, vi använde lårfilé denna gång
2 dl laktosfri matlagningsgrädde
1tsk sambal oelek
1 msk curry
salt och peppar
1 tsk kycklingfond
1 näve osaltade jordnötter
lite spiskummin
råris

Bild

Skär kycklingen i mindre bitar, skiva bananen och koka riset enl paketet
Fräs kycklingen i smör till den fått lite färg
Salta och peppra
Tillsätt sedan curry och låt steka med ett tag
Häll på grädde, sambal och fond
Koka ihop såsen en stund
Tillsätt sedan bananen och jordnötter, låt såsen puttra till riset är klart.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med råriset och gärna en näve sallad tex ruccola.