Etiketter
123lag, ättiksprit, bär, blåbär, egen gjort, fisk, fodmaps, Glutenfri, husmanskost, ibs, ibsfri, inläggning, inläggningar, julbord, julkryddor, julmat, julsill, kanel, laktosfri, middag, recept, sill, stärnanis
Nu är det återigen dags för inläggning av sill, och jag fortsätter traditionen från midsommar och väljer lite ovanlig smaksättning till min.
Min Julsill 2014 kommer smaka av blåbär, kanel och stjärnanis.
Ännu är den inte avsmakad men här kommer receptet
1burk inläggningssill
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit
1 dl stora frysta blåbär
2 små kanelstänger
2 hela stjärnanis
Koka ihop 1-2-3 lagen i en kastrull så sockret löser sig, låt svalna
Skär sillfiléerna i mindre bitar, enligt tycke och smak, jag gillar när de är lite mindre
Varva sillbitarna med blåbär, kanelstängerna och stjärnanis i en ren glasburk
Häll över den avsvalnade lagen och ställ kallt.
Låt stå minst 24timmar innan servering, men gärna längre
Min sill får följa med på julafton hem till sambons bror.