Etiketter
asiatisk kyckling, asiatiskt, Asien, chili, fodmaps, Glutenfritt, helgmiddag, helstekt kyckling, ibs, ibsfri, ingefära, jasminris, kyckling, kyckling teriyaki, laktosfritt, Långkok, middag, middagstips, paprika, recept, ris, söndagmiddag, teriyaki, teriyakisås, ugnskyckling
Som ni kanske märk tycker jag om långkok, mat som tar tid och kräver lite omsorg och tillsyn.
Söndagens helstekta kyckling fick stå i ugnen 2 timmar och gotta sig innan den serverades med jasminris, rostad paprika och spenat.
1 kyckling, ca 4 portioner
ca 1,2 kg hel kyckling
2 dl teriyakisås från Santa Maria (ok enligt Fodmaps)
1 tsk chiliflakes
0,5tsk mald ingefära
4 portioner jasminris kokad enligt förpackningen
spenat
0,5 paprika rostad i ugnen
Värm ugnen till 200grader
Salta och peppra kycklingen
Pensla den med 0,5 dl Teriyakisås och krydda med chiliflakes och ingefära
Ställ in i ugnen i en form
Pensla ca var 30 minut med lite mer teriyakisås, men spar 1 dl till såsen
Koka ris enligt förpackningen
Skär ett litet snitt i kycklinglåret, om saften är genomskinlig är kycklingen klar
Ta ut kycklingen och låt vila under folie ca 15 min
Rör ihop 1 dl teriyakisås med stek spadet från kycklingen, smaka av med salt, peppar och ev ingefära
Skär upp i bra bitar och servera tillsammans med riset, samt valfria grönsaker