Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Som ni kanske märk tycker jag om långkok, mat som tar tid och kräver lite omsorg och tillsyn.

Söndagens helstekta kyckling fick stå i ugnen 2 timmar och gotta sig innan den serverades med jasminris, rostad paprika och spenat.

1 kyckling, ca 4 portioner
ca 1,2 kg hel kyckling
2 dl teriyakisås från Santa Maria (ok enligt Fodmaps)
1 tsk chiliflakes
0,5tsk mald ingefära
4 portioner jasminris kokad enligt förpackningen
spenat
0,5 paprika rostad i ugnen

Helgrillad Teriyaki Kyckling

Helgrillad Teriyaki Kyckling

Värm ugnen till 200grader
Salta och peppra kycklingen
Pensla den med 0,5 dl Teriyakisås och krydda med chiliflakes och ingefära
Ställ in i ugnen i en form
Pensla ca var 30 minut med lite mer teriyakisås, men spar 1 dl till såsen
Koka ris enligt förpackningen
Skär ett litet snitt i kycklinglåret, om saften är genomskinlig är kycklingen klar
Ta ut kycklingen och låt vila under folie ca 15 min
Rör ihop 1 dl teriyakisås med stek spadet från kycklingen, smaka av med salt, peppar och ev ingefära
Skär upp i bra bitar och servera tillsammans med riset, samt valfria grönsaker

Asiatisk kycklingmiddag

Asiatisk kycklingmiddag