Etiketter
dijonsenap, Fläsk, fläskfilé, fodmaps, Glutenfritt, gurkmeja, ibs, ibsfri, laktosfritt, middag, panna, paprika, råris, recept, ris, sambal oelek, timjan, vardag, vardagsmiddag
Här kommer en enkel och snabb vardagsmiddag med fläskfilé och paprika.
4 portioner
2 dl råris – kokas enligt förpackningen
med salt och lite gurkmeja
1 Fläskfilé ca 500gr
2 dl matgrädde
1 msk kalvfond
2 paprikor
salt
peppar
torkad timjan
2 tsk dijonsenap
½ tsk sambal oelek
chilipulver
lite soja
1 tsk vitlöksolja
Skiva fläskfilén, salta och peppra
Bryn i lite vitlöksolja och lägg i en ugnsfast form
Stek paprikan i samma panna som köttet när det är färdigt
Tillsätt matgrädde, soja, fond, timjan, dijonsenap och sambal i pannan
Smaka av och när du är nöjd, häll såsen över köttet
Tillaga mitt i ugnen ca 15 min på 200grader, köttet ska vara genomstekt
Servera med riset och sallad