Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Här kommer en enkel och snabb vardagsmiddag med fläskfilé och paprika.

 

Fläskfilé och paprikapanna

Fläskfilé och paprikapanna

 

4 portioner
2 dl råris – kokas enligt förpackningen
med salt och lite gurkmeja

1 Fläskfilé ca 500gr
2 dl matgrädde
1 msk kalvfond
2 paprikor
salt
peppar
torkad timjan
2 tsk dijonsenap
½ tsk sambal oelek
chilipulver
lite soja
1 tsk vitlöksolja

Skiva fläskfilén, salta och peppra
Bryn i lite vitlöksolja och lägg i en ugnsfast form
Stek paprikan i samma panna som köttet när det är färdigt
Tillsätt matgrädde, soja, fond, timjan, dijonsenap och sambal i pannan
Smaka av och när du är nöjd, häll såsen över köttet
Tillaga mitt i ugnen ca 15 min på 200grader, köttet ska vara genomstekt
Servera med riset och sallad