Etiketter
BBQ, BBQsås, coleslaw, Fläsk, gjutjärnsgryta, glaze, Glutenfritt, grilla, grillmiddag, gryta, klyftpotatis, krossade tomater, lakrits, lakritspulver, laktosfritt, Långkok, liquid smoke, middag, Morot, morotsslaw, muscovadosocker, potatis, revbensspjäll, ribs, sås, sticky ribs, tillbehör, tomater, zucchini
Även denna helg åkte lergrytan in i ugnen för långkok, denna gång innehållandes 1 kg tjocka revbensspjäll i BBQsås med lakrits och Liquide smoke
1kg tjocka knäckta revbensspjäll
2/3 burk krossade tomater
2 msk balsamvinäger
½ färsk röd chili
1 msk mörkt muscovadosocker
1 msk kalvfond
½ dl rött vin
1 lagerblad
1 torkad chipotlechili
salt, peppar, spiskummin, paprikapulver,
2 msk lakritspulver
2 msk liquid smoke
Skär bort överflödigt fett från spjällen, gnid in med salt, peppar och 1 msk lakritspulver
Fräs i lite olja i lergrytan
Tillsätt hackad färsk chili
Häll ner tomater, vin, fond, liquid smoke, paprikapulver, lagerblad, torkad chili, muscovadosocker, och resten av lakritspulver
Rör ihop och ställ in grytan med lock på 100grader i ugnen
Låt stå ca 4 timmar
Ta sedan upp spjällen från gryta, skär i portionsbitar längs benen och lägg i en ugnsfast form
Häll upp ½ av steksåsen från grytan i en mindre kastrull, tillsätt 2 msk mörk sirap och koka ihop till en seg glaze.
Pensla spjällen med glaze och ställ tillbaka i ugnen
Efter ca 1 timme, vänd spjällen och pensla igen
När det är 15 min kvar till servering, höj temperaturen på ugnen, eller ställ in spjällen tillsammans med ugnspotatisen, pensla med den sista glazen och låt få färg och bli kladdiga.
Servera tillsammans med morots/zucchinislaw, paprika, resten av BBQsåsen från grytan som reducerats lite och krispiga potatisklyftor (recept kommer)