Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Även denna helg åkte lergrytan in i ugnen för långkok, denna gång innehållandes 1 kg tjocka revbensspjäll i BBQsås med lakrits och Liquide smoke

1kg tjocka knäckta revbensspjäll
2/3 burk krossade tomater
2 msk balsamvinäger
½ färsk röd chili
1 msk mörkt muscovadosocker
1 msk kalvfond
½ dl rött vin
1 lagerblad
1 torkad chipotlechili
salt, peppar, spiskummin, paprikapulver,
2 msk lakritspulver
2 msk liquid smoke

Revbensspjäll i lergryta

Revbensspjäll i lergryta

Skär bort överflödigt fett från spjällen, gnid in med salt, peppar och 1 msk lakritspulver
Fräs i lite olja i lergrytan
Tillsätt hackad färsk chili
Häll ner tomater, vin, fond, liquid smoke, paprikapulver, lagerblad, torkad chili, muscovadosocker, och resten av lakritspulver
Rör ihop och ställ in grytan med lock på 100grader i ugnen
Låt stå ca 4 timmar

Laktrits & BBQ glaserade revbensspjäll

Laktrits & BBQ glaserade revbensspjäll

Ta sedan upp spjällen från gryta, skär i portionsbitar längs benen och lägg i en ugnsfast form
Häll upp ½ av steksåsen från grytan i en mindre kastrull, tillsätt 2 msk mörk sirap och koka ihop till en seg glaze.
Pensla spjällen med glaze och ställ tillbaka i ugnen
Efter ca 1 timme, vänd spjällen och pensla igen

När det är 15 min kvar till servering, höj temperaturen på ugnen, eller ställ in spjällen tillsammans med ugnspotatisen, pensla med den sista glazen och låt få färg och bli kladdiga.

RIbs med rålakrits & BBQsås

RIbs med rålakrits & BBQsås

Servera tillsammans med morots/zucchinislaw, paprika, resten av BBQsåsen från grytan som reducerats lite och krispiga potatisklyftor (recept kommer)

BBQglaserade Ribs, klyftpotatis och morotsslaw

BBQglaserade Ribs, klyftpotatis och morotsslaw