Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vi har under en längre tid pratat om att göra färska vårrullar hemma och ikväll var det äntligen dags. Vi åt våra som tacos, och fyllde rispappren vid bordet undertiden vi åt.
Till dessa serverades 3 olika varianter av sojadippsås.

Springroll med räkor

Springroll med räkor

Våra vårrullar innehöll:
Rispappers ark
Morot
Gurka
Gul Paprika
Romansallad
Pak choy
Färska skalade räkor
Lätt stekt Luffarbiff
Färsk Koriander

Strimla grönsakerna fint, så tunt som möjligt.
Stek biffen i matfett med salt och peppar, den får gärna vara åt rare hållet
Lägg upp allt i skålar
Fyll en bunke med vatten, för att mjuka upp rispappren
Låt sedan alla göra sina egna rullar efter tycke och smak,

Fräska vårrullar/ Springrolls

Fräska vårrullar

Dippsås 1:
Blanda 1 msk tamarindsoja (el glutenfri soja) med 1 msk risvinäger, 1 tsk sesamolja, 1 tsk fisksås, rivet skal och saft från ½ lime. Smaka av och justera ev med mer lime.

Dippsås 2:
Blanda Tamarindsoja, saft och skal från ½ lime, ca 1 cm riven färsk ingefära
ev lite finhackad chili och sesamfrön, men detta uteslöt vi ikväll

Dippsås 3:
Ren tamarindsoja

Sojadippsås

Sojadippsås

Det bästa med denna typ av mat är att det går att variera i oändlighet efter tycker och smak. Det är enkelt att anpassa efter flera önskemål och allergier + det är ett socialt och trevlig sätt att äta middag på.
Dessutom lite variation till den ”vanliga” tacomiddagen.

Jag blev proppmätt på 2 rullar + lite räkor vid sidan av.