Etiketter
BBQ, BBQ-sås, chili, Fläsk, Fläskkarré, fodmap, Glutenfri, Glutenfritt, ibs, ibsfri, klyftpotatis, laktosfri, laktosfritt, Långkok, middag, Morot, morotsslaw, potatis, Pulled Pork, recept, ugnspotatis
Som huvudrätt i lördags serverades pulled pork med ugnsrostad potatis, sallad och hemgjord BBQ-sås.
En riktig höjdarmiddag som går att variera i oändlighet med olika tillbehör, såser och smaker.
Denna gång blev det en ”klassisk” BBQ sås men med min twist såklart.
BBQ-style Pulled pork
Sofie´s BBQ-sås
1.5 burk krossade tomater
2 msk mörkt muscavado socker
1 msk sirap
1 msk tamarindsoja
2 msk Liquide smoke
1.5 msk rödvinsvinäger
1 tsk torkad anchochili
Koka ihop såsen i en kastrull och smaka av med vinäger, salt & styrka
Låt såsen puttra ca 10 min för att verkligen koka ihop
övriga ingredienser
2 dl vatten
2 lagerblad
salt, peppar
Koka ihop såsen i en kastrull och smaka av med vinäger, salt & styrka
Låt såsen puttra ca 10 min för att verkligen koka ihop
Rub till Pulled pork
salt
vitpeppar
0.5 tsk chiliflakes
0.5 tsk paprikapulver
1 tsk mörkt muscavado socker
Blanda alla kryddor i en skål
Gnid in kryddblandningen runt om hela köttbiten
Fräs sedan köttet i smör i en gjutjärnsgryta, så det får en fin färg
Häll sedan ½ av BBQ-såsen över köttet, tillsätt 2 dl vatten och 1 lagerblad
Ställ in hela grytan med lock i ugnen på 125grader i 6-8 timmar, ju längre tid köttet får i ugnen desto godare smakar det.
Vänd köttet ca 1 ggn per timme och ös samtidigt såsen över köttet
Ta ut köttet ur ugnen en stund innan servering så det får stå till sig lite.
Lägg upp köttet i en skål, dra isär med gafflar och häll lite av spadet över och rör om.
Medan köttet vilar
Klyfta potatisar, blanda med rapsolja, salt och peppar
Stek i ugnen på 225grader ca 40 min
Servera till köttet med sallad, resten av BBQ-såsen och morotsslaw.