Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Som huvudrätt i lördags serverades pulled pork med ugnsrostad potatis, sallad och hemgjord BBQ-sås.
En riktig höjdarmiddag som går att variera i oändlighet med olika tillbehör, såser och smaker.

Denna gång blev det en ”klassisk” BBQ sås men med min twist såklart.

Pulled Pork a la BBQ

Pulled Pork a la BBQ

BBQ-style Pulled pork

Sofie´s BBQ-sås
1.5 burk krossade tomater
2 msk mörkt muscavado socker
1 msk sirap
1 msk tamarindsoja
2 msk Liquide smoke
1.5 msk rödvinsvinäger
1 tsk torkad anchochili

Koka ihop såsen i en kastrull och smaka av med vinäger, salt & styrka
Låt såsen puttra ca 10 min för att verkligen koka ihop

BBQ-sås & Morotsslaw

BBQ-sås & Morotsslaw

övriga ingredienser
2 dl vatten
2 lagerblad
salt, peppar

Koka ihop såsen i en kastrull och smaka av med vinäger, salt & styrka
Låt såsen puttra ca 10 min för att verkligen koka ihop

Rub till Pulled pork
salt
vitpeppar
0.5 tsk chiliflakes
0.5 tsk paprikapulver
1 tsk mörkt muscavado socker

Blanda alla kryddor i en skål
Gnid in kryddblandningen runt om hela köttbiten
Fräs sedan köttet i smör i en gjutjärnsgryta, så det får en fin färg

Häll sedan ½ av BBQ-såsen över köttet, tillsätt 2 dl vatten och 1 lagerblad
Ställ in hela grytan med lock i ugnen på 125grader i 6-8 timmar, ju längre tid köttet får i ugnen desto godare smakar det.
Vänd köttet ca 1 ggn per timme och ös samtidigt såsen över köttet
Ta ut köttet ur ugnen en stund innan servering så det får stå till sig lite.
Lägg upp köttet i en skål, dra isär med gafflar och häll lite av spadet över och rör om.

BBQ pulled pork

BBQ pulled pork

Medan köttet vilar
Klyfta potatisar, blanda med rapsolja, salt och peppar
Stek i ugnen på 225grader ca 40 min
Servera till köttet med sallad, resten av BBQ-såsen och morotsslaw.

Ugnsrostad klyftpotatis

Ugnsrostad klyftpotatis